Aducerea Luminii Sfinte, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În seara zilei de sâmbătă, 1 mai 2021, înspre Învierea Domnului, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a adus de la Aieroportul Internaţional Chişinău, Lumina Sfântă de la Ierusalim, care a fost adusă în ţara de Consilierul Mitropolitan, Prot. Veaceslav ŞPAC, dimpreună cu Ambasadorul Rep. Moldova în Israil, Dna Gabriela MORARU.

Astfel, la ora stabilită, 21 şi 30 , Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopopul de Ungheni, dimpreună cu sobor impunător de preoţi, l-au întâmpinat pe Ierarh la Catedrale Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi” din mun. Ungheni.

După întâmpinare, Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură despre importanţa şi necesitatea primirii Liminii Sfinte , aducând totodată şi informaţiile utile despre întreaga procesiune aducerii Sfintei Lumini din Ţara Sfântă.

De asemenea, Chiriarhul a îndemnat pe Slujitorii prezenţi, să săvârşească cuviincios Slujba Pascală, adresându-le şi cuvinte de felicitare.

Menţionăm, că deja s-a format o constantă, ca Lumina Sfântă să fie oferită de Preasfinţia Sa şi unor credincioşi din Iaşi, România, care la rândul lor, merg să o ducă la unele biserici din jud. Iaşi.