Activitățile social-filantropice ale parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni, anul 2019 (Galerie FOTO)

Astăzi pastoraţia a devenit o funcţie grea, care reclamă multă muncă şi multă pregătire. Viaţa socială s-a complicat, probleme grele se pun la tot pasul, ispitele şi greutăţile, viciile şi curentele stricăcioase bat cu duiumul la uşa sufletelor.

Pentru a răspunde provocărilor lumii contemporane cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în parohia cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni a fost implicată pe tot parcursul anului 2019, în mai multe activități misionar-pastorale și social-filantropice:

  • Preotul Petru CIOBANU, dimpreună cu tinerii parohiei cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”  din oraşul Nisporeni, au participat pentru al treilea an consecutiv la Tabăra de la Nemţişor, România.
  • Pentru a trezi în rândul tinerilor dragostea de Hristos şi Biserică un grup de tineri ai parohiei au participat la o tabără de vară  organizată la parohia cu hramul ,,Sfântul Ioan Valahul” din Iaşi.
  • Pentru promovarea valorilor moral-spirituale, în cadru zilei Familiei fericite, Ziua fecioriei, Ziua curăției trupești și sufletești,  în rândul tinerilor, preotul Petru Ciobanu, parohul bisericii sus numite a organizat mai multe conferințe. Tematicile conferințelor au fost următoarele:
  • Traficul de ființe umane.
  • Cred că m-am îndrăgostit!!!
  • Depresia – o normalitate a societății?
  • Dorința instinctuală sau dragostea.
  • Motive plauzibele pentru a spune nu relațiilor sexuale înainte de căsătorie.
  • Un grup de preofesori și elevi în număr de 70 au fost în pelerinaj la mănăstirele: Galata, Cetățuia, Vlădiceni, Hadîmbu, Sf. Trei Ierarhi și Catedrala Mitropolitană din Iași.
  • Tot în perioada anului 2019, tinerii și mamele cu copii mici au primit din partea parohiei în jur de 750 cutii de lapte ,,HIPP”, iar un copil cu disabilități locomotorii a primit din partea bisericii un cărucior pentru a se putea deplasa la școală.

Pe lângă aceste activități educativ-didactice în cadrul parohiei copiii și tinerii prezenți la programul liturgic au primit și diferite produse, îmbrăcăminte și cărucioare pentru bolnavi.

Pentru creștinii parohiei a fost și o mare bucurie de a merge în pelerinaje la mănăstirele: Galata, Cetățuia, Vlădiceni, Hadîmbu, Sf. Trei Ierarhi și Catedrala Mitropolitană din Iași.

Toate aceste activități au fost posibile implicării și efortului nemijlocit al părintelui paroh, Protoiereul Petru CIOBANU.

Aici vom plasa o galerie foto care parțial v-a reflecta activitatea parohiei sus numite.