Activitatea arhipăstorească a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, din 14.12.2022

Miercuri, 14 decembrie, 2022Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după săvârșirea Sfintei Liturghii de la Catedrala Episcopală, și-a desfășurat activitatea arhipăstorească în incinta Centrului Eparhial din municipiul Ungheni.

Pe parcursul zilei, Ierarhul a primit în audiență preoți și mireni din cuprinsul Eparhiei cu diverse probleme şi întrebări.

În timpul activității de birou din această zi, Înaltpreasfinția Sa a primit în audiență pe Prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopopul Circumscripției Ungheni și parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din s. Sculeni, r. Ungheni, care a discutat cu Ierarhul diverse întrebări și aspecte legate de activitatea duhovnicească și administrativă a parohiei menționate, dar și a Protopopiatului Ungheni.

De asemenea, în audiență a fost și Egumena SILUANA (Iacob), Stareța Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din s. Vărzărești, r. Nisporeni, care a abordat prin discuție cu Înaltpreasfinția Sa diverse întebări și aspecti care șin de viața și activitatea monastică a acestui așezământ monahal.

Printre preoții prezenți menționăm și pe Arhimandritul DORIMEDONT (Svitic), parohul bisericii „Sf. Ap. Ioan Teologul” din s. Agronomovca, r. Ungheni, preotul Augustin GANGAN, parohul bisericii „Înălțarea Domnului” din s. Bălceana, r. Hîncești, dar și alți slujitori.