Activitate educațională cu tematică pascală, în parohia Temeliuți, r. Călărași

Și în acest an în parohia, „Sf. Mironosiței Maria Magdalena” din s. Temeleuți, raionul Călărași, s-a simțit cu adevărat farmecul sărbătorii Învierii Domnului.

După rânduiala din noaptea învierii și puțină odihnă au urmat o zi deosebita de sărbătoare. S-au reîntrunit copiii în cadrul vecerniei, urmând apoi obișnuită ora duminicală de religie realizată de preoteasa Veronica Badan, unde au fost consolidate informațiile cunoscute de către copii, dar au fost descoperite și învățate și multe lucruri noi cu privire la specificul sărbătorii Învierii Domnului.

În cadrul întâlnirii, unii elevii s-au expus cu privire la minunea luminii sfinte, simbolurile Pascale. În aceiași ora duminicala de religie s-a explicat că vopsirea oulelor trebuie sa fie făcută doar în culoare roșie și NU în alte culori, și respectiv mielul este simbolul sărbătorii și NU iepurașul.

Elevii au luat cunoștință de regulile stabilite de Sfinții Părinți cu privire la conținutul rugăciunilor de dimineața și seara din săptămâna luminată, despre perioada și importanța salutului creștinesc precum și de perioada îngenuncherii. Elevii s-au bucurat de daruri la sfârșitul orei, după care și-au realizat funcția de voluntari, împărțind bucuria și cu cei mai in vârstă, repartizând caserolele cu bucate pentru persoane din localitate care primesc de obicei o masa caldă în fiecare zi de duminica.

După realizarea acestor activități copiii de la mic și până la mare împreună cu preotul Valeriu BADAN și cu preoteasa Veronica s-au jucat în curtea bisericii simțind cu adevărat sărbătoarea cu întreaga ființă.

Pentru aceasta se aduc mulțumiri tuturor celor care sunt implicați în actele de caritate din localitate, voluntarilor-copii și altor persoane care susțin biserica noastră.