Activitate culturală, dedicată familiei

Un mare învățat enunța foarte frumos că: „Familia are un rol important în societate. Și, ca ea, familia, să-și poată îndeplini acest rol merituos, e nevoie ca să se facă cunoscut cât mai bine, tuturor membrilor societății, care este mecanismul unei familii fericite și împlinite”.

Așadar, pornind de la această cugetare și în contextul Zilei Internaționale a familiei, recent, în incinta Instituției Publice Școala Primară „S. Vangheli” din mun. Ungheni, s-a desfășurat o activitate dedicată familiei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, prot. Ștefan RÎMBU, Președintele Sectorului Eparhial Relații Culturale, a participat la activitatea dată, care a cuprins și recital de poezie cu genericul ,,Drag mi-e cuibul părintesc, Unde eu trăiesc și cresc”.

Scopul acestei activități a fost de a le face cunoscut elevilor din această instituție ce este cu adevărat o familie, care sunt caracteristicile unei familii și care este importanța ei în societate.

Prot. Ștefan, printr-o prezentare scurtă, dar captivantă, a vorbit elevilor despre istoria și întemeierea familiei și care sunt caracteristicile morale și spirituale ale unei familii.

Moderatoarea acestei activități a fost Dna Olga BURLACU, Șefa Filialei de Carte Românească ,,George Barițiu”, Ungheni.

Prezentă la respectiva activitate a fost și Directorul Instituției, Dna Anastasia ALEXA.

La final, organizatorii au înmânat Prot. Ștefan RÎMBU, o Diplomă de participare, în cadrul acestei activități importante.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni