Activitate comemorativă prilejuită de împlinirea a 36 ani de la catastrofa atomică de la Cernobîl

Marți, 26 aprilie, 2022, s-au împlinit 36 de ani de la avaria întâmplată tragic la Centrala atomică din Cernobîl.

Cu acest prilej, la Complexul memorial din mun. Ungheni, s-a desfășurat o activitate comemorativă. Iar la această activitate, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, au fost prezenți preoții Ștefan RÎMBU și Sava BÎRLIGA, clerici ai Catedralei Episcopale.

Ceremonia respectivă, de care aminteam a demarat cu săvârșirea unui serviciu divin, oficiat de slujitorii menționați mai sus, prin care au fost pomeniți cei 49 participanții la lichidările catastrofei atomice de la Cernobîl, care au trecut din viață, făcându-se o rugăciune de sănătate și pentru 101 de combatanți, ce sunt în viață, avânt sănătatea șubrezită de urmările catastrofei date. (Din raionul Ungheni au participat 150 de combatanți la lichidarea urmărilor catastrofei de la Cernobîl).

După oficierea serviciului divin în fața plăcii comemorative ridicată în amintirea participanților la lichidarea catastrofei de la Cernobîl, Prot. Ștefan RÎMBU a ținut un cuvânt, în care a elogiat curajul și jertfelnicia celor care și-au pus în pericol viața și sănătatea proprie. Or, așa cum spune Sfânta Scriptură: „Nu este o dragoste mai mare ca aceasta, ca să-ți pui sufletul pentru aproapele tău”. De asemenea a fost lăudată și grija autorităților și a asociației de profil, pentru toți paticipanții la lichidarea catastrofei de la Cernobîl.

După aceasta au mai fost luări de cuvânt din partea reprezentanților Administrației Publice Locale, dar și-a altor participanți prezenți la fața locului.

După ținerea minuntului de reculegere și încheierea mitingului, a urmat depunerea de flori în memoria tuturor celor trecuți din viață.