Act de caritate la Parcani, Călărași

Trăim de ceva timp o perioadă de grea încercare! A nu trece cu vederea anume acum, în aceste vremuri, aproapele, a-l cerceta și ajuta în măsura posibilităților, este o faptă bineplăcută înaintea lui Dumnezeu. Iată de ce, Președintele Asociației „Caritate și Fapte bune”, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în colaborare cu Asociația „Întinde o mână de ajutor celor nevoiași”, a cărei conducătoare este Doamna Elena BÎTCĂ, au înfăptuit un act de caritate în satul Parcani, Călărași.

Fiind în perioada de Post, cât este de binevenit a uni Rugăciunea cu fapta bună, adică dorința de a-I vorbi lui Dumnezeu, cu intenția de a ajuta pe cel necăjit și întristat. Iată de ce, Părintele Arhimandrit Nectarie EȘANU, parohul Sfintei Biserici cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, a salutat și mulțumit din suflet Preasfințitului PETRU și Doamnei BÎTCĂ, dar și persoanelor de bună credință care au făcut posibilă aceasta faptă de milostenie, pentru că de ea s-au bucurat peste 40 de familii din această parohie. Ajutorul oferit a constat în: 1 tonă de cartofi, 500 de kg de ceapă, Paste făinoase, Conopidă, Mazăre, Orez și îmbrăcăminte pentru toate categoriile de vârstă, în special pentru copii. Mare lucru este a înțelege cuvintele lui Isus, fiul lui Sirah, care a zis: „Milostenia omului preţuieşte la Domnul ca un inel cu pecete şi binefacerile omului el le păstrează ca lumina ochiului” (Ecclesiasticul, capitolul 17:17)!

Pe cel care ține poruncile Domnului îl va durea lipsa aproapelui și va avea grijă ca și cel oropsit să se bucure de darurile lui Dumnezeu, pe care El le dă câteodată cu prisosință, de va vedea dacă făptura cea după chipul Lui va fi milostivă după cum și Tatăl Cel ceresc milostiv este (cf. Luca 6:36).