A treia zi în Țara Sfântă, a pelerinilor care îl însoțesc pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU

Duminică 17 iulie, 2022, în a treia zi de pelerinaj în Țara Sfântă, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după ce la miezul nopții, a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Mormântului Domnului din Ierusalim, împreună cu grupul de pelerinii, au avut o zi destul de încărcată vizitând multe locuri sfinte din Țara Sfântă închinându-se și rugându-se la sfințeniile de aici.

Locurile vizitate și la care s-au închinat ierarhul cu pelerinii sunt: Muntele ispitirii, unde Hristos a stat în post 40 de zile dup Botez, fiind ispitit de diavolul. Tot aici s-au închinat Mănăstirea ce se află în acest loc și la peștera Sfântului Hariton Mărturisitorul și la toate sfințeniile de aici, în deosebi la o Sfântă Răstignire izvorâtoare de mir.

Apoi au vizitat izvorul Sfântului Proroc Elisei.

Apoi a fost vizitată Mănăstirea Sfântului Proroc Ilie și dudul (sicomorul) în care s-a suit Zaheu vameșul, atunci când s-a întâlnit cu Hristos.

După aceasta ierarhul cu grupul de pelerini au fost la Râul Iordan, la locul chiar unde conform datelor istorice s-a Botezat Hristos.

Apoi a fost vizitată Mănăstirea Sfântului Cuvios Gherasim, închinându-se și rugându-se la sfințeniile de aici.

După acest loc vizitat, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu Stareții și Starețele, slujitorii, monahii și monahiile din grupul de pelerini, pargurgând pe jos o distanță de 10 km, (dus și întors), prin pustie, până la Peșterea Cuvioasei Maria Egipteanca, locul unde conform tradiției, s-a întâlnit cu Cuviosul Zosima.

Menționăm și faptul că la toate locurile vizitate, s-au citi pericopele evanghelice, care fac mărturie despre acestea. De asemenea, la toate locurile de sfințenie, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu întregul grup de pelerini, s-au rugat pentru pacea și sănătatea, dar și mântuirea sufletească a cinului preoțesc și monahal, dar și pentru toți dreptmăritorii creștini, din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, cât și din întreaga noastră țară.

Totodată Ierarhul pomenea în mod particular, rugându-se pentru toți cei ce au dorit să fie pomeniți de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Țara Sfântă.