A trecut la Domnul Preacucernicul Protoiereu Gheorghe RUSU, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din satul Păruceni, raionul Nisporeni

Mult stimată și îndurerată Familie Rusu, cu tristeţe am aflat vestea mutării din această viață a vrednicului de pomenire Protoiereu Gheorghe RUSU, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din satul Păruceni, raionul Nisporeni.

Un suflet minunat, un preot cucernic plin de dragoste şi credinţă, un tată adevărat care a crescut și educat creștinește patru copii doi băieți și două fete, acum s-a înălţat la cer, departe de noi, dar mai aproape de Dumnezeu, lăsând în urmă profundă tristețe pentru familie, şi cei pe care i-a păstorit cu multă dăruire şi pentru toți cei ce l-au cunoscut și prețuit.

Prin trecerea la cele veșnice a Sfinţiei Sale, am pierdut un vrednic confrate slujitor și un înțelept păstor al creștinilor dreptmăritori. Părintele Gheorghe a fost înzestrat cu o blândețe rară a fost mereu prezent acolo unde era nevoie de o mână de ajutor, s-a dăruit pe sine creștinilor din Păruceni punînd bazele parohii timp de 11 ani. Ca preot nu a fost un teoretician care să vorbească cu vorbe înalte, ci a trăit profund credința pe care a propovăduit-o, fiind un exemplu viu prin faptul că a muncit cot la cot cu creștinii pentru a duce la bun sfîrșit construcția bisericii din parohia sa.

Greu le este celor patru copii să recunoască şi să trăiască, în ciuda realităţii implacabile, momentele în care unul dintre parinţi trece în lumea celor drepţi. Prin astfel de clipe trece acum familia Rusu, la despărţirea de bunul lor tată, socru şi bunic. Alăturăm condolianţele noastre la lacrimile îndureratei familii, asigurîndu-vă, de întreaga noastră compasiune. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar pe cei rămaşi să-i mîngîie cu harul Său cel Dumnezeesc.

Suntem alături de dumneavoastră în acest ceas de de vremelnică despărţire şi ne rugăm Milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul vrednicului de pomenire Protoiereului Gheorghe RUSU întru Împărăția Sa împreună cu toţi drepții!

Veșnică lui pomenire,

+PETRU

Episcop de Ungheni şi Nisporeni