A trecut la cele veșnice Schiegumena GHEORGHIA (Plăcintă), Stareța mănăstirii Vărzărești

În după ameaza zilei de miercuri, 17 mai 2017, a trecut la cele veșnice Preacuvioasa Schiegumena GHEORGHIA (Plăcintă), Stareța mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Vărzărești, raionul Nisporeni.

Preacuvioasa maică stareță, Schiegumena GHEORGHIA, este rod al unei familii foarte credincioase, care și-a închinat viața slujirii lui Hristos prin monahism. Astfel, mama cuvioasei maicii starețe, monahinia ELEONORA, a fost viețuitoare a sfintei Mănăstiri Vărzărești, fiind pildă de trăire duhovnicească. Iar tatăl, cunoscutul duhovnic și povățuitor de suflete, spre mântuire, Arhimandritul SERAFIM, a fost cel cu care cuvioasa maică stareță, a ostenit cot la cot, pentru revigorarea vieții monahale, după redeschidere din 1994 a Sfintei Mănăstiri Vărzărești. Spre sfârșitul vieții părintele SERAFIM a îmbrăcat și el haina monahală a Schimei celei Mari, primind numele în cinstea cuviosului Iov de la Poceaev, devenind, Schiarhimandritul IOV.

Deși suferea de o boală incurabilă vestea trecerii la cele veșnice ne-a întristat amarnic pe toți suntem convinși că Dumnezeu o va primi în împărăția cerurilor. A trăit o viață bineplăcută lui Dumnezeu iar pregătirea pe care a avută nou-adormita la ieșirea din viața aceasta a fos una demnă de un monah adevărat. La cerința maicii și cu binecuvîntarea Preasfințitului Episcop PETRU, a fost mărturisită și împărtășită, și i-sa oficiat Taina Sfîntului Maslu.

Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a fost cel care s-a îngrijit nu numai de partea duhovnicească a Schiegumeniei Gheorghia ci și de sănătatea maicii. După depistarea bolii grave doar la implicarea Ierarhului au fost colectate fonduri pentru intervenția chirurgicală prin care maica a mai cîștigat puțin răgaz ca să primească schima cea Mare și puțin timp pentru o pregătire mai desăvîrșită la întîlnirea cu Împăratul Hristos.

Preasfinția Sa a fost cel care a deseori a vizitat-o făcîndu-și griji de starea de sănătate și cel care de mai multe ori i-a adunat pe toți Stareții și Starețele din cuprinsul Episcopiei noastre la patul de boală a maicii starețe.

Veșnică ei pomenire.