A șasea zi în Țara Sfântă, a pelerinilor care îl însoțesc pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU

Miercuri, 20 iulie, 2022, în a șasea zi de pelerinaj în Țara Sfântă, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu pelerinii care îl însoțesc, au avut o zi destul de încărcată vizitând multe locuri sfinte din Țara Sfântă închinându-se și rugându-se la sfințeniile de aici.

Locurile vizitate și la care s-au închinat Ierarhul cu pelerinii sunt: Orașul Lida, patria Sf. Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, închinându-se la locul unde mama sfântului l-a adus și l-a înmormântat. Tot aici pelerinii s-au închinat la lanțul cu care Sf. M. Mc. Gheorghe a fost legat în momentele pătimirilor sale mucenicești.

După aceasta Ierarhul dimpreună cu pelerinii s-au deplasat la Muntele Taborului, închinându-se la locul unde s-a petrecut mare minunii a Schimbării la Față a Mântuitorului. Apoi Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu pelerinii au înconjurat, conform tradiției locului, biserica de aici, închinându-se la o Sfântă Icoană Făcătoare de minuni, care în chip minunat a ajuns aici.

De aici grupul de pelerini s-a îndreptat spre orașul Cana Galileii, la locul unde a fost săvârșită prima minune de către Hristos, cu înmulțirea vinului la nunta ce a avut loc în acest oraș, despre care face mărturie Sfânta Evanghelie. Aici, de asemenea, s-au închinat la sfințeniile de aici.

Apoi, Înaltpreasfinția Sa, însoțit de grupul de pelerini, s-au deplasat în orașul Nazaret, la izvorul Maicii Domnului, ce se află chiar la locul unde conform tradiției, Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că va zămisli de la Duhul Sfânt, adresându-i cuvintele „Bucură-te…”.

Menționăm și faptul că la toate locurile vizitate, s-au citi pericopele evanghelice, care fac mărturie despre acestea. De asemenea, la toate locurile de sfințenie, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu întregul grup de pelerini, s-au rugat pentru pacea și sănătatea, dar și mântuirea sufletească a cinului preoțesc și monahal, dar și pentru toți dreptmăritorii creștini, din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, cât și din întreaga noastră țară.

Totodată Ierarhul pomenea în mod particular, rugându-se pentru toți cei ce au dorit să fie pomeniți de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Țara Sfântă.