A patra zi în Țara Sfântă, a pelerinilor care îl însoțesc pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU

Luni, 18 iulie, 2022, în a patra zi de pelerinaj în Țara Sfântă, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după ce la ora 6 dimineața a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Mormântului Maicii Domnului, împreună cu grupul de pelerinii, au avut o zi destul de încărcată vizitând multe locuri sfinte din Țara Sfântă închinându-se și rugându-se la sfințeniile de aici.

Locurile vizitate și la care s-au închinat Ierarhul cu pelerinii sunt: Grădina Ghetismani, cu toate locurile unde Hristos s-a rugat şi a fost prins, pentru a fi dus la pătimire.

Apoi a fost vizitată Mănăstirea Sf. Mironosițe Maria Magdalena, unde s-au închinat la moaştele Sf. Cneghine Elisaveta şi Varvare, a căror moaşte se află aici şi a căror pomenire, chiar astăzi se săvârşeşte.

Apoi a fost vizitat Muntele Elion, locul de unde Hristos s-a înălțat la cer.

Iar spre sfârşitul zilei, Ierarhul a vizitat locul panoramic, de unde se poate vedea întreg Ierusalimul, şi mai ales ,,Valea plângerii”, locul unde, conform tradiției creştine, va fi Judecata de apoi.

Menționăm și faptul că la toate locurile vizitate, s-au citi pericopele evanghelice, care fac mărturie despre acestea. De asemenea, la toate locurile de sfințenie, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu întregul grup de pelerini, s-au rugat pentru pacea și sănătatea, dar și mântuirea sufletească a cinului preoțesc și monahal, dar și pentru toți dreptmăritorii creștini, din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, cât și din întreaga noastră țară.

Totodată Ierarhul pomenea în mod particular, rugându-se pentru toți cei ce au dorit să fie pomeniți de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Țara Sfântă.