A cincea zi în Țara Sfântă, a pelerinilor care îl însoțesc pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU

Marți, 19 iulie, 2022, în a cincea zi de pelerinaj în Țara Sfântă, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după ce la ora 8 dimineața a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Cuviosului Hariton Mărturisitorul, au avut o zi destul de încărcată vizitând multe locuri sfinte din Țara Sfântă închinându-se și rugându-se la sfințeniile de aici.

Locurile vizitate și la care s-au închinat Ierarhul cu pelerinii sunt: Muntele Sion.

Apoi a fost vizitat foișorul unde Hristos a luat cina cea de taina cu ucenicii.

După aceasta a fost vizitată, casa Sf. Ap. Ioan Teologul, unde a adormit Maica Domnului.

În continuare a fost vizitată Biserica Cincizecimii, unde s-a Pogorât Duhul Sfânt.

La final a mai fost vizitat încă odată, spre a se închina la Mormântul Domnului și piatra mirungerii, dar și locul, și pilonul unde a fost biciuit Hristos.

Astăzi a fost ultima zi din acest binecuvântat pelerinaj petrecută în Ierusalim, deoarece în seara acestei zile, Ierarhul și grupul de pelerin s-au deplasat la Nazaret.

Menționăm și faptul că la toate locurile vizitate, s-au citi pericopele evanghelice, care fac mărturie despre acestea. De asemenea, la toate locurile de sfințenie, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu întregul grup de pelerini, s-au rugat pentru pacea și sănătatea, dar și mântuirea sufletească a cinului preoțesc și monahal, dar și pentru toți dreptmăritorii creștini, din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, cât și din întreaga noastră țară.

Totodată Ierarhul pomenea în mod particular, rugându-se pentru toți cei ce au dorit să fie pomeniți de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Țara Sfântă.