Festivalul de colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L” – 2017

Cu binecuvântarea și sprijinul nemijlocit al Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, duminică, 15 ianuarie 2017, în Casa de Cultură din satul Pîrlița, raionul Ungheni, în plină atmosferă a sfintelor și frumoaselor sărbătorilor  de iarnă, s-a desfășurat Festivalul de Colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L”. Întrucât Episcopia de Ungheni și Nisporeni, prin Sectorul Eparhial Relații Culturale, se află într-o frumoasă și fructuoasă colaborare cu Secția de Cultură și Turism a raionul Ungheni, acest Festival de colinde a fost organizat în parteneriat.

Astfel, la Festival s-au prezentat formații folclorice și grupuri corale de pe lîngă unele parohii din cuprinsul raionului Ungheni. După cuvântul de deschidere a protoiereului Ștefan RÎMBU, președintele Sectorului Eparhial Relații Culturale, care a salutat prezența tuturor participanților și a menționat importanța acestui Festival, grupurile corale și formațiile folclorice au prezentat, după programul indicat, colinde creștine de Nașterea Domnului,moderați fiind de dna Tatiana BABIN, specialist principal al Secției de Cultură și Turism a raionul Ungheni.

Pentru frumoasele prestații, participanții au fost răsplătiți cu generiozitate de către Episcopia de Ungheni și Nisporeni și Secția de Cultură și Turism a raionul Ungheni, oferindu-le diplome de participare, colaci și premii bănești. Iar după aceasta, prot. Ștefan RÎMBU, a împărțit din partea Preasfințitului PETRU, peste o sută de cadouri, oferind aceste daruri fiecărui participant, de la mic la mare.

La final dna Maria BOLOTOVICI, Șefa Secției de Cultură și Turism a raionul Ungheni a mulțumit pentru prezență tuturor participanților, dar în egală măsură a adus cuvinte de gratitudine Episcopiei de Ungheni și Nisporeni pentru implicare și aportul considerabil cel aduce la promovarea activităților culturale.

De asemenea, în încheiere prot. Ștefan Rîmbu, a felicitat cu Sfintele Sărbători pe cei prezenți și, a ținut să mulțumească respectos din partea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, atât Secției de Cultură și Turism a raionului Ungheni, cât și tuturor participanților, dorindu-le să aibă și mai departe dragoste față de frumoasele datini creștine și să perpetuieze prin colind și alte mijloace cultural-artistice, generațiilor ce vor urma, bogatul tezaur cultural al poporului nostru creștin.