Din activitatea Sectorului Eparhial Relaţii Culturale

Miercuri, 6 septembrie 2017, în a doua jumătate a zilei, în incinta Bibliotecii Publice „D. Cantemir” din mun. Ungheni, în cadrul Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii, s-a desfăşurat o activitate culturală cu genericul Ungheniul în patru anotimpuri, prin care au fos prezentate tablouri pictate de copii din diferite licee din oraş, cu ocazia împlinirii a 555 de ani de la atestarea documentară a mun. Ungheni. Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, la această activitate a fost prezent şi prot. Ştefan RÎMBU, preşedintele Sectorului Eparhial Relaţii Culturale.
Organizatoarea acestei măsuri culturale, Dna Eugenia BARONCEA, şefa de serviciu a bibliotecii menţionată, a vorbit despre importanţa atitudinii arătată de copii prin participarea la această activitate. Atât din partea bibliotecii, cât şi din partea primăriei municipiului Ungheni, care a fost prezentă prin persoana dn-lui vice-primar Eduard BĂLAN, copiilor care au pictat tablouri cu tematica „Ungheniul în patru anotimpuri”, li s-a oferit premii şi distincţii.
Prot. Ştefan la rândul său, din partea Episcopiei a ţinut să felicite pe organizatori şi participanţii la această activitate, aducând cuvinte de înaltă apreciere pentru asemenea măsuri culturale prin care li se insuflă celor mici dragostea de plaiul natal şi de tot ce-i înconjoară, îndemnându-i totodată pe copii să iubească şi să contribuie la valorificarea patrimoniului cultural al oraşului şi al bisericii, per ansamblu.
La final, Dna Eugenia BARONCEA, a ţinut să mulţumească Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni pentru participare, dar mai cu seamă pentru conlucrare pe tărâm cultural şi pentru aportul ce îl aduce la educarea copiilor.