Adunarea Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu participarea reprezentanţilor presei ortodoxe din republică

Miercuri, 7 decembrie 2016, cu binecuvântarea ÎPS VLADIMIR, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove, în sala sinodală din incinta Reşedinţei mitropolitane din mun. Chişinău, a avut loc Adunarea Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu participarea reprezentanţilor presei ortodoxe din republică.

Şedinţa a început cu un cuvânt al PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, preşedinte al Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, care a vorbit despre deontologia comunicării pastorale în internet, axându-se pe ideea unui dialog interactiv cu credincioșii, inclusiv şi prin intermediul comunicării online.

Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, din partea episcopiei noastre au participat membrii Sectorului Eparhial Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, în frunte cu președintele Sectorului sus numit, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Protoiereul Nicolae BOIAN și Protodiaconul Victor ROTARI.

Au urmat câteva comunicări la tema experienţei pastoraţiei în mediul online:

  • Iulian Proca, jurnalist, producător TV – „Presa Ortodoxă din Rep. Moldova, realizări şi perspective. Există sau nu jurnalism ortodox?”
  • Arhim. Augustin (Zaborosciuc) – „Cum e să fii misionar în reţelele sociale.”
  • Ierom. Savatie (Baştovoi) – „Tu ştii că te iubesc. 150 de sonete de Dumitru Ichim.”
  • Prot. mitr. Octavian Moşin – „Pericolul comunicării online.”
  • Pr. Constantin Cojocaru – „Discursul public al unui preot.”
  • Ioan Găină, scriitor, publicist – Lanasarea сalendarului pentru anul 2017 – „Vrednici Ostenitori ai Bisericii”.

Şedinţa a continuat cu discuţii tematice în care au fost abordate şi propuse un şir de măsuri pentru eficientizarea, îmbunătățirea și consolidarea jurnalismului religios din republică.

La final, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, împreună cu Pr. Mihail BORTĂ, redactor-şef al portalului Moldova Ortodoxă – www.ortodox.md au înmânat diplome de merit participanţilor pentru aportul considerabil în dezvoltarea presei ortodoxe autohtone.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media