Parohia Zagarancea

Istoria bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Zagarancea, r. Ungheni

 

Biserica „Sf. Cuv. Parascheva”.

Localitatea: s. Zagarancea, r. Ungheni.

Anul înființării: 2007.

Preot paroh: Preot Pavel MUSTEAȚĂ.

Slujiri arhierești (ultima): 26 noiembrie 2018.

 

Piatra de temelie a viitoarei biserici „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Zagarancea a fost pusă la data 11 iulie 2014. Serviciul divin a fost oficiat de Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. La slujba punerii pietrii de temelie au particat parohul viitoarei biserici, Preotul Pavel MUSTEAȚĂ, preoți din Eparhia de Ungheni și Nisporeni, primarul localității și enoriașii.

Preotul Pavel MUSTEAȚĂ a fost numit în funcția de paroh al bisericii la data de 06 martie 2007. Slujbele erau oficiate într-o clădire special amenajată. Biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din satul Zagarancea a fost zidită cu străduința părintelui Pavel, a enoriașilor și a oamenilor de bună credință.

În anul 2018 au fost finisate lucrările de construcție a locașului sfânt. La data de 26 noiembrie 2018 Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie în biserica nou zidită. Înainte de începerea Dumnezeieștii Liturghii a fost sfințit Prestolul (Sfânta Masă). La slujbă au participat preoți din cadrul eparhiei, primarul localității și enoriașii sfântului locaș.

 

Contacte:

Biserica „Sf. Cuv. Parascheva”, s. Zagarancea, r. Ungheni.