Parohia Cioropcani

Istoria bisericii „Sf. Ap. Ioan Teologul” din s. Cioropcani, r. Ungheni

 

Biserica „Sf. Ap. Ioan Teologul”.

Localitatea: s. Cioropcani, r. Ungheni.

Anul înființării: 2016.

Preot paroh: Protoiereu Serghei MIZIN.

Slujiri arhierești (ultima): – 

 

La solicitarea creștinilor din satul Cioropcani, raionul Ungheni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în anul 2016 a binecuvântat construcția bisericii în cinstea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul. În funcția de paroh al locașului sfânt a fost numit Protoiereul Serghei MIZIN.

Vineri, 09 octombrie 2020, cu binecuvântarea Ierarhului a fost sfințită temelia viitoarei biserici cu hramul „Sf. Ap. Ioan Teologul”. Slujba de sfințire a fost oficiată de către Protoiereul Bartolomeu TURTUREANU, Protopopul de Ungheni și Protoierul Serghei MIZIN.

De asemenea, la slujbă de sfințire au participat: Protoiereul Serghei RACOVIȚĂ, parohul bisericii „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din s. Grozasca, r. Ungheni și Preotul Veaceslav BUDEI, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Dumitru” din s. Drujba, r. Ungheni, oameni din localitate.

La final, părintele Protopop, Protoiereul Bartolomeu, a ținut un cuvânt de învățătură despre folosul, importanța și necesitatea bisericii într-o comunitate.

De asemenea, părintele Protopop i-a dorit părintelui paroh, Protoiereului Serghei MIZIN, să aibă putere și ajutor de la Dumnezeu, dar și sprijin de la oamenii de bună credință, pentru a duce la bun sfârșit lucrările ce vor demara la zidirea viitoarei biserici.

 

Contacte:

Biserica „Sf. Ap. Ioan Teologul”, s. Cioropcani, r. Ungheni.