Parohia Cîrnești

Istoria bisericii Acoperământul Maicii Domnului din s. Cîrnești, r. Nisporeni

 

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”.

Localitatea: s. Cîrnești, r. Nisporeni.

Anul înființării:  2010.

Preot paroh: Preot Andrei GUȚU.

Slujiri arhierești (ultima): 04 noiembrie 2018.

 

Satul Cîrneşti se află aproximativ la 27 km de or. Nisporeni şi aproximativ la 25 km de mun. Ungheni. Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Cîrneși, r. Nisporeni, a fost înfiinţată în luna decembrie a anului 2010, de către Preotul Anton CHIRICA, care a fost paroh în localitate până în luna decembrie 2013.

Din luna decembrie 2013 paroh a  fost numit Preotul Andrei GUŢU. Biserica se află pe teritoriul cimitirului. Căsuţa de pe teritoriul cimitirului a fost transformată în biserică temporară. Creștinii au primit posibilitatea de a se ruga la sfintele slujbe în localitatea natală. Această biserică este una micuţă și a fost luată decizia de a fi construită o biserică nouă.

Locuitorii din sat împreună cu preotul au început lucrările de construcţie a unei biserici noi, mai spățioasă,  în anul 2014. Biserica noua va avea două nivele.

Preot paroh al bisericii este Preotul Andrei GUŢU (telefon: 069432795).

Epitrop este Ana PREPELIȚĂ (telefon : 069988087), iar dascăl – Rodica POIANĂ.

La 04 noiembrie 2018 Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat sfințirea Prestolului și Dumnezeiasca Liturghie în demisolul bisericii noi. Alături de Preasfinția Sa au coliturghisit secretarul Eparhial, Protoiereu Vadim COROSTINSCHI, protopopul circumscripției Nisporeni, Protoiereu Vitalie COZARI, parohul bisericii Preotul Andrei GUȚU și alți preoți din cadrul protopopiatului Nisporeni.

La final, ctitorii au fost decorați de către Ierarh cu medalii și diplome eparhiale.

La moment biserica se află în construcție, având un program liturgic stabil.

 

 

Contacte:

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”, s. Cîrnești, r. Nisporeni.