Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe”, Cărpineni

Istoria bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din s. Cărpineni (sectorul Topor), r. Hîncești

Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

Localitatea: s. Cărpineni (sectorul Topor), r. Hîncești.

Anul înființării: 2012.

Preot paroh: Protoiereu Vadim PÎNZARI.

Slujiri arhierești (ultima): 26 noiembrie 2020 (vizită arhierească).

 

Biserica cu hramul „Sf. M. Mc. Gheorghe” din s. Cărpineni (sectorul Topor), r. Hîncești, a luat începutul activitaţii sale în data de 01 octombrie 2012, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, având ca administrator al locașului sfânt pe Protoiereul Leontie LILICU.

La data de 06 aprilie 2013 este sfinţită piatra de temelie a bisericii, de către Preasfințitul PETRU, împreună cu un sobor de preoţi, printre care protopopul circumscripției Hînceşti, Protoiereu Ioan PÎRĂU. La acest eveniment au fost prezenţi oficialitaţi locale, primarul comunei Cărpineni, Ioan CĂRPINEANU şi credincioşii din localitate, care aşteptau de mulţi ani acest eveniment.

La data de 17 aprilie 2013 în funcția de paroh al bisericii, prin decretul Preasfințitului Episcop PETRU, a fost numit Preotul Vadim PÎNZARI. Preotul paroh împreună cu credincioșii din localitate au depus efort la contrucția paraclisului, fiind finisat în toamna anului 2013.

La data de 15 noiembrie 2013 Preasfințitul PETRU a vizitat parohia. Prima Sfânta Liturghie a fost oficiată la data de 01 decembrie 2013, în prima Duminică a Postului Nașterii Domnului.

La 06 noiembrie 2020 Ierarhul a întreprins o vizită arhipăstoreacă la biserică. Parohul bisericii, Părintele Vadim PÎNZARI, i-a prezentat Înaltpreasfinției Sale etapa lucrărilor de construcție a locașului Sfânt.

La moment, biserica se află în construcție, având un program liturgic stabil.

Clericul bisericii: Diaconul Ioan MANDIȘ.

 

Contacte:

Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe”, s. Cărpineni (sectorul Topor), r. Hîncești.