Preot şi creştin, iubire şi dăruire, slujire şi jertfire, toate acestea sunt trăite de preot şicredincioşi în parohie. Parohia este casa unde creştinii intră în această relaţie de iubire şi dăruire, ceea ce îi uneşte pe ei este, Hristos în numele căruia ei sunt adunaţi. Hristos este în mijlocul lor incontinuuşirelaţia de iubire dintre preot şicredincioşi este o relaţie de iubire dintre Hristos şicredincioşi. Parohie, în sens biblic al cuvântului, înseamnă a ,,Conlocui” a fi împreună în comunitate. Preotul şi parohia trebuie să fie într-o stare permanentă de dialog reciproc şico-slujire. Acest dialog are la bază dialogul rugăciunii de care vom vorbi în următorul punct al lucrării. Preotul trebuie să fie părintele spiritual al tuturor membrilor parohiei în mod egal. Egalitatea membrilor parohiei este un dar, iar pentru a ajunge la această unitate a tuturor, pentru preotul din epoca de astăzi este foarte greu, căci fiecare doreşte să se remarce în mod deosebit prin ceea ce reprezintă, prin ceea ce are şi tocmai importanţa preotului în această situaţiei este de a le arăta tuturor că în faţa lui Dumnezeu toţi sunt egali, cu toate că fiecare din noi reprezintă o unitate, însă unitate este o însuşire a Bisericii, a învăţăturii ei, dar orice învăţătură trebuie să fie trăită.
Pentru a trăi intens această relaţie dintre Hristos, parohie şi preot, în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din Nisporeni, preotul Petru CIOBANU a organizat mai multe activităţi în rândul credincioşilorşi tinerilor.
- Cei prezenţi la Sfânta Liturghie au primit în dar diferite produse pentru copii, hrană, hăinuţeşi altele.
- Pentru a trezi în rândul tinerilor dragostea de Hristos şi Biserică un grup de tineri ai parohiei au participat la o tabără de vară organizată la parohia cu hramul ,,Sfântul Ioan Valahul” din Iaşi.
- Tot în această perioadă în parohie au demarat lucrările de construcţie la centru multifuncţional ,,Sfântul Nectarie”.