În Mănăstirea Novodeviciy cu hramul „Învierea Domnului” din Sankt-Petersburg a fost desfășurată masa rotundă pe tema „Particularitățile de orânduire a vieții monahale în mănăstirile orășenești”

În perioada 08-09 august 2017, la mănăstirea Novodeviciy cuhramul „Învierea Domnului” din Sankt-Petersburg a fost desfășurată masa rotundă pe tema „Particularitățile de orânduire a vieții monahale în mănăstirile orășenești”. Deschiderea evenimentului a fost marcată de discursul Înaltpreasfințitului ARSENIE, Mitropolit de Sviatogorsk.
La această întâlnire au participat Înaltpreasfințitul ARSENIE, Mitropolit de Sviatogorsk, Preasfințitul VENIAMIN, Episcop de Borisov și Mariinogorsk, Preasfințitul ALEXEI, Episcop de Buzuluc și Sorocinsk, Preasfințitul ARSENIE, Episcop de Iuriev, stareți și starețe a mănăstirilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse.
În continuare, în cadrul mesei rotunde au fost prezentate mai multe referate și rapoarte, după cum urmează: Ieromonah KIRIL (Zincovschi), „Dezvoltarea istorică a mănăstirilor oreșenești și viața lor”; Arhimandrit MAXIM (Chirițis), egumenul mănăstirii sfântului Dionisie de Olimp, „Greutățile vieții mănăstirilor oreșenești”; Egumena MARIA (Sidoropolu), stareța mănăstirii „Sf. Cuv. Muc. Elisabeta”, „Aspectele jurămintelor monahale în mănăstirile orășenești”; Preasfințitul VENIAMIN, Episcop de Borisov și Mariinogorsk, „În lume și departe de lume: relația călugărilor cu lumea exterioară”; Arhimandrit VARLAAM (Gergheli),starețul mănăstirii „Buna Vestire”, „Păstorire în mănăstiri (mărturisirea mirenilor în mănăstiri, dialogul duhovnicului cu mirenii”; Ieromonahul IACOB (Stepkin), „Din straja dimineții pînă în noapte: viața liturgică a mănăstirilor oreșenești” și altele.
La acest eneniment organizat de către Departamentul Sinodal Mănăstiri și Monahism și Comisia Intersobornicească au participat 5 arhierei, 42 arhimandriți și egumeni, 45 egumene, ieromonahi și monahi (160 de persoane din 65 eparhii a Bisericii Ortodoxe Ruse: Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Republica Belarus, Uzbekistan și altele). În cadrul adunării au fost discutate teme în legătură cu viața monahală în mănăstirile oreșenești.
Reprezentat al Episcopiei noastrea la această Masă Rotundă, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a fost prezent Arhimandritul KIRIL (Braguța), Președintele Sectorului Eparhial Mănăstiri și Viață Monahală.