Adunarea Ordinară a Stareților și Starețelor din cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

În după-amiaza zilei de joi, 5 septembrie 2019Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a întrunit toți stareții și starețele mănăstirilor din cuprinsul episcopiei noastre, în incinta Centrului Eparhial din municipiul Ungheni, într-o Adunare Ordinară.

Ierarhul, a ținut un cuvînt de început după care Președintele Sectorului Eparhial Mănăstiri și Viață Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța), a dat citire subiectelor pentru ordinea de zi a adunării.

Unul din punctele de pe ordinea de zi a fost și Slujba de pomenire a Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț, din data de 20 octombrie 2019, unde va sluji Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni dimpreună cu un sobor de preoți, unde sunt invitați toți doritorii de a participa la cinul întâlnirii Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț care a fost pictată în Grecia și va fi adusă spre închinare la sărbătoare.

Alt anunț a fost aducerea icoanei făcătoarei de minuni a Maicii Domnului Balichin, spre închinare la mănăstirea Hîncu, la data de 27 octombrie atunci cînd Mănăstirea Hîncu, își sărbătorește ocrotitorul ceresc, Cuvioasa Parascheva.

În cadrul sinaxei au mai fost abordate mai multe aspecte ale vieții monahale dar și de ordin administrativ, apărute pe parcursul timpului, de la ultima adunare și până acum, luându-se și anumite decizii, care neapărat vor fi respectate în sînul mănăstirilor noastre.