Parlamentul european a adoptat la data de 23 iunie 2021 „Raportul Matic” prin care UE legiferează comportamentul sexual al tuturor cetățenilor europeni, încercând să lărgească drepturile omului pentru a include „drepturi sexuale și reproductive”. Păcate strigătoare la cer precum avortul/pruncuciderea, sodomia, transgenderismul, ideologia de gen, etc. devin normative, iar cei care se opun acestor „drepturi” vor putea fi sancționați legal, nefiindu-le recunoscute propriile drepturi (libertatea de exprimare, de conștiință, de alegere, libertatea religioasă).
Raportul Matic al Parlamentului European, care prevede că și bărbații pot naște sau că avortul e drept fundamental al omului, a fost adoptat cu 378 de voturi pentru, 255 împotrivă și 42 de abțineri.
Raportul prevede norme despre „drepturile sexuale și reproductive din UE, din perspectiva sănătății femeii” precum:
- Considerarea avortului ca „drept fundamental al omului”. Prin urmare, dreptul la prunc ucide are întâietate în fața dreptului la viață al copilului nenăscut.
- Impunerea educației sexuale obligatorii în școli, inclusiv pentru copii din clase primare și grădinițe.
- Eliminarea dreptului la libertatea de conștiință a medicilor și personalului medical.. Din moment ce avortul este recunoscut a fi un drept fundamental, medicul sau personalul medical nu poate, pe motiv că-i încalcă lui conștiința, să oprească o altă persoană să facă avort.
Raportul prevede de asemenea că și bărbații pot să nască copii, motiv pentru care trebuie, „în astfel de cazuri, să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de identitate de gen”.
Raportul Matic, cel mai radical și anti-ortodox document din istoria Parlamentului European, aspiră să devină rezoluție oficial recunoscută în tot spațiul Uniunii Europene.
Raportul chiar dacă nu este obligatoriu, creează o presiune foarte mare pentru statele membre din UE. În ajunul votării Raportului Matici, în fața Parlamentului U. E. de la Bruxelles a avut loc un protest de conștientizare despre adevăratele scopuri ale acestui demers legislativ.