Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Hîrbovăț a găzduit Întîlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova

Sîmbătă, 16 septembrie 2017, în de Dumnezeu păzită fortăreața duhovnicească a Hîrbovățului, a avut loc Întîlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova – evenimen organizat de Episcopia de Ungheni și Nisporeni prin Sectorul Eparhial, Activitate Pastorală pentru Tineret în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova și Mănăstirea Hîrbovăț.

Ziua a demarat cu întîlnirea și înscrierea participanților care în număr mare fiind au înpânzit întreaga mănăstire, în afară de vîrstnici au fost 953 de tineri. A urmat întâmpinarea Chiriarhului locului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, care a fost una deosebită organizată de starețul mănăstirii Hîrbovăț împreună cu tinerii Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova.

Așadar, subt sunetul bucimelor, în prezența Gardei de Onoare, și intonarea imnului arhieresc „Pre Stăpînul…” de soborul de preoți prezent și mulțimea de copii, Ierarhul a fost întîlnit călduros de Starețul mănăstirii, Arhimandritul SPIRIDON (Marin).

Sfînta Liturghie a fost săvîrșită în Catedrala „Sf. Treime” din coplexul mănăstirii iar Stăpînului i-au coliturghisit un sobor impunător de preoți și diaconi printre care toți protopopii Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Starețul mănăstirii, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și Viață Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța), Secretarul Eparhial Protoiereul Vadim COROSTINSCHI și Protopopii Circumscripțiilor Călărași, Ungheni, Nisporeni și Hîncești.

După oficierea Sfintei Liturghii, a urmat o poză de comun și masa furshet. Evenimentul a continuat cu programul stabilit: târgul asociațiilor și inițiativelor de tineret creștin ortodoxe din Moldova, Concertul Religios organizat de Corul mănăstirii intitulat „Ierihon” și Conferința cu tema: „Viața tânărului de la cădere spre ridicare”, conferențiar fiind Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

O surpriză deosebită pentru tinerii prezenți, organizată de părintele stareț, a fost Carabinierii Batalionului Independent cu Destinație Specială ”Scorpion” care au prezentat un program de exerciții demonstrative la lupta corp la corp, reținerea infractorului precum și acțiuni de tactică specială care i-au impresionat deosebit pe tineri.

La eveniment au luat parte toți membrii Sectorului Eparhial, Activitate Pastoarală pentru Tineret, în frunte cu Președintele sectorului, Ion GAJIM, mai mulți șefi ai sectoarelor eparhiale și alți invitați din toată țara și din România.

Evenimentul a fost dirijat de voluntarii ATOM, iar ca moderatori au fost: Patrașcu Dorina și Pîrău Nicolae. După cuvântul Preasfințitului a urmat premierea tinerilor participanți la mai multe concursuri petrecute de Preasfințitul și ATOM, iar după cântarea imnului asociație de către corul Ierihon și continuat de voluntari s-a petrecut finala concursului brain-ring, care a fost organizat pe tot parcursul anului, în raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași și Hâncești. Moderatorul concursului a fost Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Preșdeintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova.

Despre eveniment pe ATOM: http://www.atosmd.club/2017/09/cum-decurs-intalnirea-tinerilor.html