Un ierarh grec: Cu mare părere de rău, covidul, nu Hristos, a devenit centrul vieții noastre

Mitropolitul Amfilohie din Creta a notat că funcționarii sunt îngrijorați să nu se împărtășesacă copiii, dar nu le pasă de creșterea violenței și a consumului de droguri în școli.

Mitropolitul Amfilohie de Kissamos și Selino al Bisericii Ortodoxe a Cretei au spus că majoritatea credincioșii ortodocși au făcut astfel că centrul vieții a devenit noul coronavirus, nu Hristos, relatează Orthodoxianewsagency.gr.

Comentând sancțiunile pe care conducerea regiunii intenționează să le impună profesorilor care au dus copiii la biserică de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi (ocrotitorii educației din Grecia), Mitropolitul Amfilohie a scris că „am ales o cale greșită”.

El crede că aceasta este o tragedie, „pentru că am golit sufletele copiilor noștri de Hristos, de credință, de nădejde, și așa cum spune Sartre, am devenit asemenea unor „morți vii”, pentru că acest vid existențial va fi umplut de iadul dorințelor și dependențelor”.

Aceasta este o tragedie pentru că am făcut coronavirusul, și nu pe Hristos, centrul vieții noastre!”, a subliniat ierarhul.

El a mai menționat că „sensibilitatea responsabililor și verificările prealabile” se limitează la faptul dacă unii copii au venit liber la Euharistie, și nu la ceea ce se întâmplă trist și tragic în multe școli. Unde este sensibilitatea față de creșterea violenței, droguri, acuzațiile de consum și trafic de droguri, comportamentul deviant și multe altele care se întâmplă în școli (în curțile lor și zonele adiacente)?”.

Ierarhul din Creta a subliniat că funcționarii nu sunt îngrijorați de faptul că școlarii învață în săli mici și neaerisite în timpul pandemiei, dar declară că prin participarea unor elevi la Sfânta Împărtășanie, se va stârni un „focar de infecție în comunitatea școlară!”.

În acest context amintim și faptul că nu demult un preot din Grecia, a spus că bisericile sunt închise pentru că Sfânta Liturghie îi limitează diavolului puterile sale. Deci prin urmare, închiderea sfintelor biserici și îndepărtarea de la Sfânta Împărtășanie sunt lucrări satanice.

Sursa: Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși din ucraina