În Berlin a fost pusă temelia pentru o „biserică” ecumenică

Piatra de temelie a bisericii celor trei religii – creștinismul, iudaismul și islamul – a fost așezată în capitala Germaniei.

Potrivit autorilor proiectului, musulmanii, evreii și creștinii ar trebui să se unească pentru a se închina Domnului sub acoperișul „Unei singure case”, relatează Sedmița.

Temelia unei astfel de biserici interreligioase „unice” a fost pusă la Berlin pe 28 mai, iar participanții la ceremonie și-au exprimat speranța că serviciile din cadrul acestuia vor contribui la îmbunătățirea înțelegerii și interacțiunii celor trei religii.

Construcția este în curs de desfășurare pe temelia Bisericii Sf. Petru din secolul al XIII-lea, care a fost grav avariată în timpul celui de-al doilea război mondial, iar ruinele sale au fost în cele din urmă distruse sub guvernul comunist. La ceremonia de marcare pentru piatra de temelie a „Unei singure case”, Preşedintele Bundestagului german,Wolfgang Schäuble, l-a numit un „templu al toleranței și ospitalității” care realizează „dorința teologică perenă de revelație și deschidere către toate aspirațiile spirituale percepute cu respect egal”.

Proiectul de construcție este estimat la 47 de milioane de euro.

Sursa: https://pravlife.org/ru/content/v-berline-zalozhili-ekumenicheskiy-hram-treh-religiy-za-47-millionov-evro