În Anglia, o asistentă medicală din spital a fost forțată să demisioneze din cauza unei cruci pe care o purta la piept

În Anglia, o asistentă medicală de 61 de ani din Londra, Mary Onuoha, a intentat un proces la Tribunalul Muncii pentru că a fost forțată să părăsească spitalul după ce a fost presată în mod sistematic de administrația spitalului pentru că a refuzat să scoată sau să ascundă crucea în timpul lucrului, potrivit site-ului The Christian Post.

Femeia susține că altor lucrători ai spitalului li s-a permis să poarte sari, hijab-uri și alte lucruri religioase, dar ei i s-a cerut să scoată crucea.

Potrivit femeii, administrația Croydon Health Services NHS Trust din sudul Londrei a declarat că mica ei cruce de aur de la gât reprezenta un „risc de securitate” și „nu ar trebui să fie vizibilă”.

Timp de doi ani, conducerea spitalului a efectuat o anchetă internă împotriva asistentei creștine din cauza refuzului ei constant de a scoate crucea. În același timp, altor lucrători medicali ai spitalului au avut voie să poarte bijuterii religioase: sari, turbane, hijaburi și altele.

În cele din urmă, femeia a fost eliminată din funcțiile clinice și retrogradată să lucreze în sala de așteptare și apoi transferată dintr-o funcție administrativă în alta, până când a fost nevoită să demisioneze în august 2020. „Crucea mea face parte din mine și din credința mea și nu a afectat niciodată pe nimeni … Există angajați în acest spital care merg la moschee de patru ori pe zi și nimeni nu le spune nimic. Hindușii poartă brățări roșii la încheieturi, în timp ce femeile musulmane poartă hijaburi. Cu toate acestea, mica mea cruce de la gât a fost considerată atât de periculoasă încât nu mi s-a mai permis să-mi fac treaba ”, a spus Mary Onuoha.

Sursa: В Англии медсестру больницы вынудили уволиться из-за
крестика на шее, – СМИ – СПЖ – Союз православных
журналистов (spzh.news)