Ciprioții cer imediata înlăturare a Arhiepiscopului Hrisostom al II-lea de la conducerea bisericii lor

Credincioșii au fost revoltați de decizia Întâistatătorul bisericii lor, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Hrisostomos al II-lea, de a interzice preoților nevaccinați să slujească.

Din acest considerent, a fost lansată o campanie online de strângere de semnături pentru înlăturarea imediată a Preafericitului Părinte Arhiepiscop Hrisostomos al II-lea din Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Cipriote. O petiție cu o cerere corespunzătoare a fost postată pe 31 ianuarie 2022 pe site-ul comunității internaționale Avaaz, de un grup al comunității ortodoxe din Cipru la inițiativa unuia dintre liderii acesteia, doctorul Andri Polidorou, relatează ekklisiaonline.gr.

Mai exact, motivul acestei petiției este decizia Arhiepiscopului Hrisostomos al II-lea de a interzice la doisprezece preoți ai Arhiepiscopiei să mai slujească, începând cu 1 februarie 2022, timp de trei luni, pentru că au refuzat să fie vaccinați împotriva coronavirusului. Întrucât li se ceruse să fie toți slujitorii vaccinați împotriva COVID-19 până la 15 ianuarie 2022.

Autorii petiției indică cuvintele Arhiepiscopului Hrisostomos, care i-a amenințat pe clericii nevaccinați, că s-ar putea să mărească perioada de oprire de la 3 la 6 luni sau chiar să-i oprească din slujirea preoțească, pentru „neascultare nemaiauzită” față de Întâistătătorul lor.

De aceea se spune în petiție „Aceasta este o formă dură de dictatură și constrângere, fapt pentru care solicităm demisia imediată a Arhiepiscopului Hrisostom al II-lea al Ciprului”.

Sursa: https://pravlife.org/ru/content/chto-delat-esli-usopshego-rodstvennika-po-neznaniyu-otpeli-u-raskolnikov