Felicitarea Prefericitului Patriarh KIRIL, adresată Preasfințitului Episcop PETRU, cu ocazia Jubileului de 50 ani de Viață

Preasfinției Sale,

Preasfințitului PETRU,

Episcop de Ungheni și Nisporeni

 Preasfinția Voastră!

Din toată inima Vă felicit cu această importantă dată – 50 de ani de la naștere. Vă doresc sănătate, puteri sufletești, pace și milă de la Dătătorul de daruri și Bunul Făcător, Dumnezeu.

Dorind din tinerețe de a Vă consacra viața Domnului, ați învățat în Seminarul teologic din Odessa, îmbogățind mintea cu cuvintele mântuitoare ale învățăturii creștine și V-ați pregătit pentru slujirea viitoare. După ce ați primit jurămintele monahale, sanul de diacon și preot, ați îndeplinit diferite ascultări bisericești importante și ați avut experiență pastorală și administrativă.

Prin punerea mâinilor a urmașilor sfinților apostoli și rugăciunile comune, Dumnezeiescul Har, Cel ce totdeauna pe cele neputincioase le vindecă și pe cele cu lipsă le împlinește, V-a învrednicit de a fi Episcop. Fiind acum Arhiereu eparhiot al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Preasfinția Voastră aveți grijă de îmbunătățirea vieții parohiale în teritoriul încredințat, întoarcerea oamenilor la Domnul, Care a venit ca noi să avem viață și din belșug să avem (In. 10, 10).

Cu rugăciunile și apărarea Preacuratei Fecioare Maria, să Vă ajute Arhipăstorul Hristos, în trudele pe care le desfășurați spre slava preasfântului Lui nume și pentru mântuirea clerului și poporului binecredincios, care se află sub omoforul Preasfinției Voastre.

Cu dragoste în Domnul,

+ KIRIL

PATRIARHUL MOSCOVEI ȘI AL ÎNTREGII RUSII