Mesajul Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni la Duminica Sfintelor Femei Mironosițe

Preacuvioase Maici, Doamne Preotese, Dragi femei creștine!

Multstimate Mame, bunici, soții, fiice !

În această Dumincă luminată, ,,Duminica Sfintelor Femei Mironosițe”, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Ziua Femeilor creștine, vin la Dumneavoastră cu cea mai frumoasă felicitare!

Femeia este  izvorul viu prin care se întreține viața ! Dumnezeu a ales femeia, ea fiind cea care să nască prunci, să îi educe, să îi crească și ei să devină Oameni.

Părintele Arsenie Papacioc spune că ,,Femeia înseamnă ,,împărăteasă dăruitoare”, iar poetul Grigorie Vieru spune că ,,Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii!” Femeia este ,,anotimpul care e în stare să le înlocuiască pe celelalte patru! Să înlocuiască primăvara – cu frumusețea ei, vara – cu căldura ei, toamna – cu gingășia ei și iarna – cu curățenia ei!”

Femeia are cea mai frumoasă responsabilitate! Rolul de a fi Mamă, de a fi Soție, de a fi ,,căldura casei”, de a naște copii! Acest rol este o binecuvântare de la Dumnezeu !

Multstimate Domnișoare, flori înmiresmate ale societății, nu vă pierdeți tandrețea încercând diferite lucruri necuvioase! Păstrați trupul, mintea și cugetul Dumneavoastră, neatinse de păcatele desfrânării, alcoolului, neatinse de vicii, și așa numaidecât veți avea binecuvântarea lui Dumnezeu asupra Voastră.

Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că ,,O femeie e mult mai dorită și mai respectată când căsătoria urmează fecioriei, sub Taina Cununiei! Atunci îndrăgostirea e mai caldă, apropierea dintre soți mai adevărată și iubirea mai autentică, când tinerii se căsătoresc cu o atât de mare prevedere, a păstrării curățeniei trupești și sufletești.”

Mulstimate Doamne și Domnișoare, să Vă păstrați deplin curățenia trupească și sufletească, să Vă rugați ca Dumnezeu să Vă ajute în fiecare clipă a vieții, și numai fiind cu Dumnezeu, veți iradia lumină tuturor! Să fiți adevărate următoare a Sfintelor Femei Mironosițe, care au fost creștine adevărate, Apostoli ai Adevărului! Să Vă educați copiii în frica de Dumnezeu, să frecventați biserica și să păstrați întreagă familia ortodoxă, care azi are nevoie de mare susținere!

Maica Domnului, pururea Fecioara Maria, Mama noastră a tuturor, să Vă ocrotească sub acoperemântul milostivirii Ei, să Vă ajute și lumineze în misiunea Dumneavoastră, de a educa generații curate, trupește și sufletește!

Cu dragoste părintească,

+ PETRU,

EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI