Mesajul Preasfințitului Episcop PETRU, adresat Egumenei ANIMAISIA (Cernea), stareța mănăstirii Sf. Voievod Ștefan cel Mare, cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului ceresc

Preacuvioasă Maică Stareță,

Cu frăţească dragoste în Hristos, Vă felicităm în această zi importantă din viaţă. Sfântul ocrotitor al cărui prenume îl purtaţi să fie rugător către Sfânta Treime, pentru pacea întregii lumi, iar preacuvioșia voastră să-i urmaţi viaţa, prin nevoinţe şi împlinerea învăţăturilor bisericii, căci monahul este un om al fericirii pentru că poate comunica cu Dumnezeu zilnic, iar în anii care urmează să-i trăiţi, să intensificaţi, îmbogăţiţi această fericirire şi iubire dumnezeiască a vieţii care este un dar dumnezeiesc pentru fiecare.

Ne bucurăm pentru activitatea pe care o depuneţi în viaţa de zi cu zi pentru construcția și edifcarea sfintei mănăstiri Sfîntul Voievod Ștefan cel Mare, din Nisporeni, care este cea mai nouă așezare monastică din cuprinsul Episcopiei noastre.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Cel Veşnic, să Vă dăruiască în continuare râvnă sfântă pentru viaţa monahală pe care o trăiţi şi multă credinţă faţă de Biserică şi Hristos.

Cu părintească dragoste în Hristos Domnul,

+PETRU,

Episcop de Ungheni şi Nisporeni