MESAJUL DE FELICITARE AL PREASFINȚITULUI PETRU EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI, ADRESAT PREACUCERNICULUI PĂRINTE PROTOIEREU SIMION CULEAC, CLERIC AL CATEDRALEI EPISCOPALE „SF. BN. KNZ. ALEXANDRU NEVSCHI”, OR. UNGHENI, CU PRILEJUL ÎMPLINIRII CELOR 33 DE ANI DE VIAȚĂ

Preacucernice Părinte Simion, în această zi, deosebită și semnificativă pentru Sfinția Voastră, cînd împliniți vârsta pământească a Mântuitorului, 33 de ani, am frumosul și creștinescul prilej de a vă adresa cu toată dragostea părintească, sincere și călduroase cuvinte de felicitare și urări de bine.
Cu deosebită bucurie duhovnicească, vă doresc să aveți din belșug, „de la Dăruitorul Cel Veșnic și Multmilostiv”, har, mântuire, ajutor întru sfânta slujire, sănătate, pace și sfinte bucurii.
Hristos Domnul, să Vă dăruiască putere și ajutor în fața tuturor încercărilor. Să fiți întăriți de Harul Duhului Sfînt de a face cât mai multe fapte bune, pentru mântuire și spre slava Sfintei Biserici. Pe treptele vieții, care nu sunt tocmai ușor de urcat, Hristos să vă fie întărire, călăuză și sprijin, iar Sfinția Ta, să-I fiți Lui bucurie și câștig. Întrucât viața pământească este, așa cum spune Sfântul Apostol Pavel, o drumeție spre Patria Cerească, vă doresc totodată, o călătorie frumoasă spre Rai prin anii vieții.
În semn de dragoste creștinească și prețuire părintească, rugăm pe Milostivul Dumnezeu să vă dăruiască ani îndelungați și binecuvîntați cu trăiri și bucurii duhovnicești.
Întru mulți și binecuvîntați ani Preacucernice Părinte!
Cu arhierești binecuvântări,
PETRU,
Episcop de Ungheni și Nisporeni