Mesaj de felicitare al Preasfințitului Episcop PETRU, adresat Preacucernicului Protoiereu Grigore DODON, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la numirea în funcție de Protopop al circumscripției Călărași

Preacucernice și Mult Stimate Părinte Grigore DODON,

Vă felicit cu mare drag, cu frumoasa aniversare de 15 ani de la numirea Sfinției Voastre, în funcția de Protopop al Circumscripției Călărași. Cincisprezece ani nu sunt așa de mulți dar nici puțini,în comparație cu responsabilitatea și grijile care stau pe umerii unui Protopop.

În acești 15 ani, nici de cum ușori, v-ați remarcat ca un Blagocin liniștit, bine calculat, care mereu a ținut să scoată în evidență și să apere demnitatea clericilor protopopiatului încredințat atît în fața Ierahului cît și în fața credincioșilor. Greutățile și ispitele apărute pe parcursul acestor ani le-ați depășit cu multă smerenie iar preoților protopopiatului mereu le-ați răspuns cu dragoste și i-ați tratat cu stimă și respect.

Dragă părinte Grigore, vă doresc și în continuare ani mulți, sănătoși, plini de realizări frumoase, cu ajutor mult de la Dumnezeu și toți la cîrma protopopiatului Călărași.

Întru Mulți și Fericiți Ani Preacucernice părinte Protopop,

Cu multă apreciere,

+PETRU,

Episcop de Ungheni și Nisporeni