Preasfințitul Episcop PETRU, Președintele Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinților din Moldova în vizită de lucru în Eparhia de Tiraspol și Dubăsari

Marți, 28 martie 2017, Președintele Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinților din Moldova, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a efectuat o vizită de lucru în Eparhia de Tiraspol și Dubăsari.

Aici în municipiu Tiraspol, Preasfinția Sa, a avut o întrevedere cu Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul SAVA, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari după care a urmat Ședința Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinților din Moldova.

La ședință au luat parte Preaședintele comisiei, Preasfințitul Episcop PETRU, Înaltpreasfințitul SAVA, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, Istorici, membri ai Comisiei locale și Sinodale pentru Canonizare Sfinților din Moldovaprotoiereul Ioan AXENTIE, Dna Ludmila ALFERIEVA, Protoiereul Teodor CRIVULEA, Dna Svetlana BAZILEVSCAIA, Protoiereul Ioan CALMÎC și stareța mănăstirii „Sf. Ap. Petru și Pavel” din or. Tighina Egumena ELISABETA (Vasilache).

În cadrul Ședinței au fost puse în discuție unele dosare propuse de Eparhia de Tiraspol și Dubăsari, spre cercetarea Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinților din Moldova ca mai apoi să fie propuși spre canonizare.

S-a lucrat intensiv asupra dosarelor Ieromonahului Vichentie (Chimitiuc) și mamei sale Glicheria în decurs de 4 ore, unde Preasfințitul PETRU a menționat faptul că pentru Comisia Sinodală a Bisericii Ortodoxe Ruse pentru canonizarea sfinților e necesar ca toate actele și dosarele candidaților spre ridicarea în rîndul sfinților să fie depline și bine întemeiate.