Agenda Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni din 18 mai 2018

În după-amiaza zilei de vineri, 18 mai 2018, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni s-a deplasat în parohia „Înălțarea Domnului” din satul Bălceana, raionul Hîncești, unde duminică, v-a sluji Preasfinția Sa, alături de Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR. Aici Ierarhul a discutat cu primarul localității, părintele Protopop, părintele paroh și cu mai mulți creștini despre pregătirile necesare unei liturghii arhierești.

Mai apoi Chiriarhul s-a deplasat în localitate Cărpineni, raionul Hîncești, și anume în parohia „Sf. Ioan Botezătorul”. Aici Preasfinția Sa, l-a vizitat pe părintele paroh, Protoiereul Mitrofor Grigore IOVU, care este grav bolnav, întărindu-l cu cuvinte de mîngîiere în suferința pe care o are părintele.

Spre finele zilei Stăpînul nostru a vizitat și penitenciarul Nr. 7, de la Rusca, raionul Hîncești. Aici în incinta penitenciarului este amenajată o bisericuță în cinstea „Sf. Serghei de la Radonej” unde duminicile și sărbătorile de peste an este oficiată Sfînta Liturghie de parohul bisericii, Protoiereul Valeriu MOCRICIUC, care are un salariu lunar oferit de Episcopia de Ungheni și Nisporeni.