Adevăratele bogății care trebuie căutate de tineri

Există mulți tineri astăzi care sunt învățați de dascăli pe social media și în universități că aproape totul este despre bani. Educația este despre bani, trebuie să fii educat astfel încât să poți obține un loc de muncă, ceea ce nu este deloc o înțelegere clasică a educației, o înțelegere civilizată a educației. Asta nu înseamnă să minimalizăm nevoia de a ne susține pe noi înșine și de a dezvolta o carieră și a gestiona finanțele. Nu propun asta în nici un caz, dar această idee că vei obține 50 de milioane de dolari până când vei avea 50 de ani, asta este o nebunia criptografică, care este de atâta interes pentru atât de mulți. Multă lăcomie, aceasta e o distragere masivă a atenției de la sensul și satisfacția în viață, de la atingerea scopului vieții, de la ceea ce e scopul vieții. El spune că atât de multe lucruri adânci din cultura noastră rămân adevăruri ascunse.

Obținerea de bogății, această obsesie culturală actuală de a obține bogății, e foarte importantă. Obținerea de bogății e chemarea lui Dumnezeu pentru tot poporul Său, dar noi trebuie să definit bogățiile în mod corespunzător. Bogățiile pe care merită să ne concentrăm în mod serios nu sunt bogățiile pământești, care nu pot asigura fericirea umană și nu vor avea nici o relevanță în viața viitoare, cu excepția unui standard prin care vom fi judecați, și anume cum ne-am raportat la ele.

Adevăratele bogății nu sunt aur, argint, acțiuni și obligațiuni și proprietățile imobiliare. Adevăratele bogății sunt bogății care nu pot fi luate: dragoste, credința, Evanghelia însăși, unirea cu Hristos, a deveni membru al Bisericii și a avea un loc pregătit pentru tine în Paradis de însuși Iisus unde să poți trăi cu El și cu Sfinții pentru totdeauna. Aceasta este adevărata bogăție și tot restul nici măcar nu merită comparație.

Căutarea bogățiilor pământești este o mare distragere pentru a rămâne un risipitor, pentru că mulți care sunt obsedați de achiziționarea de bogății pământești sunt complet săraci din perspectiva Raiului. Dacă vreți să știți mai multe despre asta, citiți scrisorile Domnului pe care le-a scris Sfântului Ioan în cap. 2, 3 și în Apocalipsă, unde spune uneia dintre cele șapte biserici: Știu că tu crezi că ești bogat, dar ești sărac, orb și gol din perspectiva lui Dumnezeu. Un adevărat risipitor…

Părintele Iosia Trenham