Tinerii parohiei cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Nisporeni participanţi la Tabăra de la Nemţişor

Cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporenipreotul Petru CIOBANU, dimpreună cu tinerii parohiei cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”  din oraşul Nisporeni, au participat pentru al treilea an consecutiv la Tabăra de la Nemţişor.

Aceasta este organizată de Arhiepiscopia Iașilor, prin Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală și își propune ca, timp de patru zile, să adune tinerii din regiunea Moldovei și nu numai, oferindu-le posibilitatea de-a participa la diferite ateliere tematice, sportive și religioase.

Pentru cea de a zecea ediție, Tabăra Nemțișor a primit cu brațele deschise 500 de participanți.

În prima seară participanții au vizionat filmul rusesc „Ostrovul”.

Cea de-a doua zi a început cum nu se putea mai bine – cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și un număr impresionant de tineri  au dat răspunsul la strană,  care au făcut ca Poiana să răsune a credință și iubire de Hristos. Tot în această zi, părintele Nicodim Petre a susținut conferința introductivă „Sfânta Liturghie, izvorul vieții veșnice”. Apoi participanții și moderatorii au organizat ateliere, în cadrul cărora s-a discutat despre cât de importantă este Sfânta Liturghie în viața tinerilor. Tinerii au continuat ziua cu pelerinaje la mănăstirile din zonă, seara încheindu-se cu două momente grandioase – Hora Unirii și Parada Filialelor, în care voluntarii au pregătit un moment cum nu se poate mai frumos.

Cea de-a treia zi de la Nemțișor a început cu Sfânta Liturghie arhierească. Apoi, tinerii au avut ultima sesiune cu părinții și tinerii moderatori și activitățile sportive. În cea de a treia zi cei peste 500 de tineri participanţi au participat la Conferința cu tema „Sfânta Liturghie – Izvorul vieții veşnice” susținută de Preasfințitul Părinte Macarie.

Seara, Poiana Prieteniei a avut ca invitați speciali membrii Ansamblului Folcloric de la Negulești și pe marele cântăreț de muzică populară, Ion Paladi.

Ziua s-a încheiat cu un frumos și mare foc de tabără.