Pregătirea de familie se începe înainte de oficializarea ei. Conferință în ,,Ziua Fecioriei. Ziua Familiei” în or. Ungheni

Pregătirea de familie se începe cu foarte mult timp înainte de oficializarea ei.

În Episcopia de Ungheni și Nisporeni, care cuprinde raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași și Hîncești, ziua de 30 septembrie este deosebită, avînd titlul sugestiv ,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”. Astfel, cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, deja de trei ani consecutiv, s-au organizat sărbători deosebite, cu vaste programe culturale, dedicate Fecioriei și familiei fericite, în or. Chișinău și în cuprinsul Eparhiei.

Anul acesta, în data de 30 septembrie, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în ziua prăznuirii Sfintelor Mucenițe Fecioare, Bune Biruitoare Vera, Nadejda, Liubovi și Mama lor Sofia, protoiereul Nicolai Boian, președintele Mășcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei tradiționale”, a avut o întîlnire de suflet, cu tinerii Școlii Profesionale din municipiul Ungheni.

Peste 100 de tineri, au ascultat sfaturi și premise pentru a avea o familie durabilă, trainică, fericită, după modelul evanghelic. Tinerii au fost îndemnați de a avea cumpătare, înfrînare, înțelepciune, bunăvoință și rugăciune.

Deasemenea tinerii au fost invitați de a participa și la activitatea de amploare care va avea loc în orașul Ungheni, pe data de 31 octombrie, 2019, ,,Întîlnirea Tinerilor Ortodocși din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni. 2019.”

Aducem mulțumiri Dl Director Vladmir SAVIN, Dnei Vera POPOV, director-adjunct pe instruire și educație și întregii instituții, pentru contribuția în educarea tinerilor și pentru posibilitatea de a petrecere astfel de întîlniri constructive cu tinerii, care se arată disponibili și dornici de Cuvîntul Bisericii.

Sursa: http://familiafericita.info