Praznicul Nașterii Domnului prăznuit în codrii Nisporeniului

„Dumnezeu a venit” în lume, nota meditativ teologul și filosoful ortodox Paul Evdokimov, „dar parcă nici n-ar vrea ca oamenii să-I sesizeze divinitatea.” Dumnezeu Se face Om ca și noi, Cel atotputernic Se naște Prunc lipsit de apărare, întru totul dependent de grija și afecțiunea celorlalți, ca orice nou-născut. Aceasta este, cu adevărat, din perspectiva credinței noastre, „taina cea din veci ascunsă și de îngeri neștiută”: taina lui Dumnezeu-Copilul, „Prunc tânăr, Dumnezeu Cel mai ‘nainte de veci”.

   Pătrunşi de fiorul acestui eveniment soteriologic, preotul Petru CIOBANU, parohul bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Nisporeni cu binecuvântarea  Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, au fost organizate mai multe activităţi misionare:

  1.                În ajunul Sfintei Sărbători, elevii Gimnaziului ,,Ştefan cel Mare” din oraşul Nisporeni dimpreună cu preotul Petru, au fost în vizită la casa comunitară din satul Vărzăreşti,  aducând bucurie copiilor ce îşi petrec viaţa departe de părinţi şi de cei dragi. Elevii le-au adus daruri şi au împodobit bradul- simbol al nemuririi.
  2.                  Fiind pătrunşi de suferinţa celor ce se află în sărăcie şi necaz, alături de preotul Petru s-a alăturat şi primarul oraşului Nisporeni, domnul Grigore ROBU, care au mers pe la familiile sărace, ducându-le daruri pentru a-şi petrece Sfintele Sărbători.
  3.              Toate aceste activităţi au culminat cu Sfânta Liturghie din ziua praznicului Naşterii Domnului, când foarte mulţi copii, credincioşi şi credincioase au păşit pragul Sfintei Biserici. Momentul săvârşirii Sfintei Liturghii a fost cu totul deosebit, datorită răspunsurilor de la strană, de colindele copiiilor şi de cuvântul pastoral al Preasfiţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni. Răspunsurile la strană au fost date de Corul ,,ALTARUL” al Catedralei Mitropolitane din Iaşi. La sfârşitul Sfintei Liturghii au fost ascultate colnde bizantine interpretate de corul oaspete şi de ansambluri etno-folclorice din oraşul Nisporeni. Pentru copiii prezenţi a fost o adevărată zi a bucuriei ,colindând şi primind daruri de sărbătoare.