Marșul pentru Viață 2017 s-a desfășurat în orașul Hîncești

Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcopul de Ungheni și Nisporeni, duminică, 26 martie în orașul Hîncești, mai mulți slujitori în frunte cu protopopul Protopopiatului Hîncești, Protoiereul Serghei SLĂNINĂ, și mai mulți creștini au participat la marșul „Pentru viață”. Marșul a demarat cu citirea de către părintele protopop a discursului Preasfințitului Petru adresat tuturor creștinilor și clerului referitor la „MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2017
În acest an, tema Marşului pentru Viaţă a fost „Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”, dorindu-se conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea, precum şi proclamarea familiei creştine tradiţionale ca o moştenire sfântă primită de la străbunii noştri.
Evenimentul se încadrează într-o serie de acțiuni cu același mesaj, organizate în diferite state ale lumii, la care s-au aliniat şi mai multe localități din Republica Moldova. Prin acest demers organizatorii îşi propun să tragă un semnal de alarmă asupra respectării dreptului la viaţă şi să convingă oamenii şi instituţiile să apere viaţa, chiar când este vorba despre cei nenăscuţi.
Am venit la acest marş pentru că viaţa este un mare dar de la Dumnezeu. Hristos Însăşi este Viață. Astfel, Biserica a încurajat mereu familiile să primească în suflete bucuria de a fi creştini şi de a preţui viaţa, de a se mântui prin naşterea şi creşterea copiilor, în duhul dragostei jertfelnice faţă de Mântuitorul Hristos şi de Biserica Sa. Anume acestea ar trebui să fie reperele fundamentale ale societăţii noastre, dacă ne dorim o societate sănătoasă din punct de vedere spiritual, dar şi pentru a ne bucura de o viaţă veşnică în iubirea lui Dumnezeu.