Act de caritate în raionul Nisporeni

Milostenia este o virtute foarte scumpă pentru viaţa creştină şi pentru fiecare dintre noi. Pentru că la judecata din urmă Mîntuitorul ne aminteşte de toate faptele bune, dar mai ales despre milostenie, care este fiica cea mai mare a iubirii creştine.

Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, fiind înzestrat cu această virtute, în această perioadă cutremurătoare pentru întreaga Ortodoxie, Săptămîna Patimilor, cu binecuvântarea Preasfinției Sale, opt familii nevoiașe din or. Nisporeni și satul Vărzărești, raionul Nisporeni au beneficiat de un ajutot consistent de produse alimentare.

Astfel, Fraţii Igor şi Vasile, patronii companiei „Vasigur Grup”, cu binecuvîntarea Chiriarhului, au făcut o adevărată bucurie pentru mai multe familii anevoiaşe aducîndu-le în dar produse alimentare pentru o perioadă lungă de timp dar mai ales pentru masa praznicală de Paşti.

Aceste familii au fost vizitate de mai multe ori de Preasfințitul Episcop PETRU, iar parhul bisericii „Sf. Ambrozie” din satul Vărzărești, raionul Nisporeni,  cu binecuvîntarea Ierarhului, poartă de grijă regulat de starea material a acestor familii.

Sfîntul Ioan Teologul spune: „Cel ce are bogăţia lumii şi-l vede pe fratele său în lipsuri şi inima şi-o’nchide faţă de el, cum rămâne’ntru el iubirea lui Dumnezeu? Fraţii mei, să nu iubim cu vorba, nici cu vorbirea, ci’n faptă şi’n adevăr” Iată că fraţii Igor şi Vasile, mişcaţi de aceste cuvinte şi la îndemnul Preasfinţitului Episcop PETRU, au iubit astăzi cu adevărat în faptă şi adevă.