Zi Binecuvîntată pentru Militarii Divizionului de Artilerie “Prut” Ungheni

Marți, 13 decembrie 2016, la împlinirea a șase ani de zile de la deschiderea Paraclisului cu hramul „Sf. Ap. Andrei” a unităţii  militare, Divizionul de Artilerie „PRUT”, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, preoţii Catedralei Episcopale „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni, au săvîrşit Te Deum de mulţumire către Bunul Dumnezeu pentru militarii prezenţi şi sfinţirea unităţii.

    Deja o tradiţie pentru militarii Divizionului de Artilerie „PRUT”, ca în ziua hramului paraclisului unităţii, să fie prezent preotul militar cu un Te Deum de sănătate urmat de un cuvînt de întărire şi încurajare. De această dată Preşedintele Departamentului Eparhial, Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, Protodiaconul Victor ROTARI, la solicitarea militarilor a organiuzat sfinţirea întregii unităţi.

    Slujba de sfinţire a fost săvîrşită de Soborul de preoți slujitori ai catedralei. La final Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI a adresat un cuvînt de felicitare militarilor prezenţi cu ocazia sărbătoririi acestui sfînt, vorbindu-le despre rolul Sfîntului Apostol Andrei, la încreştinarea poporului nostru.