Jurămîntul de Credință Patriei a 91 de elevi ai Centrului de Excelență al Poliției de Frontieră din municipiul Ungheni

Vinerea aceasta în Piața Independenței municipiului Ungheni, a avut loc ceremonia de depunere a Jurământului de credință Patriei de către 91 de elevi, înmatriculați în primul an de studii la Centrul de Excelență al Poliției de Frontieră.

Prezent în cadrul ceremoniei, Șeful Comisariatului General al Poliției de Frontieră, domnul Fredolin LECARI, a evocat importanța evenimentului, încărcat emoțional pentru cei 91 de elevi, care au jurat credință Patriei.

Cuvinte de recunoștință și susținere a tinerilor au fost adresate de către reprezentanții administrației publice locale, în persoana primarului municipiului Ungheni, Dn Alexandru AMBROS, dar și din partea reprezentanților Consiliului raionului Ungheni, în persoana Președintelui Raionului, Dna Ludmila GUZUN.

Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, delegați din partea Episcopiei, la solemna ceremonie au fost prezenți clericul catedralei, Protoiereul Ștefan RÎMBU și Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, Protodiacon Victor ROTARI. După citirea rugăciunilor de binecuvîntare și stropirea cu agheazmă a tuturor elevilor, în cuvîntul oferit părintele Victor a transmis cuvîntul de felicitare și de învățătură al Preasfințitului Petru, aducînd totodată cuvinte de înaltă apreciere și sincere mulțumiri administrației Colegiului Național al Poliției de Frontieră pentru frumoasa colaborare, împărtășind nădejdea că și pe viitor respectivul Colegiu va fi ca și pînă acum într-o frumoasă și fructuoasă colaborare cu Episcopia de Ungheni și Nisporeni.