Zi de aleasă bucurie duhovnicească în parohia „Sf. Ierarh Nicolai” din s. Mingir, r. Hîncești

Duminică, 26 mai, 2024,  Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Ierarh Nicolai” din s. Mingir, r. Hîncești.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de parohul acestei biserici, Prot. Vitalie URSU, împreună cu familiadimpreună cu soborul de preoți și credincioșii prezenți.

După Vohodul mic, parohul bisericii, Prot. Vitalie URSU a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea pectoral (crucea cu pietre scumpe), pentru toată munca depusă la înfrumusețarea sfântului locaș.

În timpul Sfintei Litughii au fost înălțate rugăciuni, cerându-se ca Dumnezeu să-și reverse mila Sa peste parohul și credincioșii acestei comunități, ajutându-i la înfăptuirea faptelor creștinești și mântuitoare.

După citirea pericopei evanghelice Ierarhul a ținut un consistent cuvânt de învățătură în care a explicat mesajul evanghelic, despre vindecarea slăbănogului din Vitezda, vorbindu-le apoi credincioșilor prezenți și despre importanța, folosul și necesitatea bisericii într-o comunitate, îndemnând credincioșii să fie prezenți la slujbele bisericești.

După rugăciunea Tatăl nostru…, Înaltpreasfinția Sa a împărtășit copiii și credincioșii ce s-au pregătit pentru primirea Sfintei Împărtășanii.

Răspunsurile liturgice au fos date la strană ce corul de maici de la Mănăstirea Vărzărești, condus de Maica Stareță, Egumena SILUANA (Iacob) și de corul bisericii din localitate.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a făcut înconjorul Sfintei Biserici.

Apoi, Înaltpreasfinția Sa l-a felicitate pe părintele paroh și comunitatea credincioșilor acestei sfinte biserici cu această slujbă arhierească.

După aceasta Ierarhul a oferit Medalii Eparhiale și Diplome Arhierești unor ctitori și binefăcători ai acestei biserici.

La final părintele paroh, Prot. Vitalie URSU, a adus cuvinte de recunoștință și mulțumire Înaltpreasfinției Sale, soborului de slujitori prezenți, tuturor ctitorilor, binefăcătorilor și enoriașilor acestei sfinte biserici.