Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova desfășurată la Mănăstirea Hîncu

Marți, 7 august 2018, la tabără voluntarilor de pe lângă Mănăstirea Hîncu, participanții de dimineață s-au rugat la Sfânta Liturghie, împărtășindu-se, după care au desfășurat activități sportive și au pregătit pentru evenimentul zilei, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, ediția a V – a, chiar dacă anul acesta într-un context mai restrâns, dar totuși cu aceeași dragoste nespusă.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, evenimentul a început după amiază cu venirea preoților și a altor tineri decât cei prezenți la tabără începând cu seminarul: De ce aleg anume Ortodoxia?, este un răspuns dat tinerilor spre a cunoaște ce anume au îmbrățișat și cum Îl slăvesc pe Adevăratul Dumnezeu. Seminarul a fost susținut de către Pr. Prof. Octavian Solomon, preot în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

 

A doua parte a programului a fost finala concursului Brain-Ring ediția a V- a, desfășurat în raioanele: Ungheni, Nisporeni, Hîncești și Călărași, aici fiind echipe învingătoare raionale. Învingătoare pentru prima dată în istoria concursului dat, a fost echipa din raionul Nisporeni, satul Soltănești, ghidați tinerii fiind de preotul Mihail Tacu, din localitate.

Seara a culminat cu rugul și mâncarea haiducească cârnăciori, preparați cu drag de voluntarii ATOM, pentru toți participanții. Tinerii s-au distrat de minune, cântând imnul ATOM și alte cântece de companie la chitară, după care au încins o horă în jurul rugului, așa după cum o cunosc ei mai bine deja de 5 ani de zile.

Tinerii s-au despărțit cu greu din această atmosferă de prietenie, mai ales unii dintre ei să-au schimbat statutul de studenți și pleacă la învățat peste hotare.

 

pentru mai multe informația accesați: www.atosmd.club