Taina Sfântului Botez oficiată de către Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni în parohia „Înălțarea Domnului” din s. Cățeleni, r. Hîncești

În după-amiaza zilei de duminică, 27 noiembrie 2016Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni s-a deplasat în parohia „Înălțarea Domnului” din s. Cățeleni, r. Hîncești, unde a oficiat Taina Sfântului Botez.

Chiriarhul înconjurat de un sobor de preoți a săvîrșit Taina Botezului pentru prunca Anisia, al doilea copil al familiei Preotului Gheorghe ROTARI, parohul bisericii sus numite.

Pe lângă acest prenume frumos şi plin de semnificaţie, ANISIA, Preasfinţia Sa a menţionat faptul că prunca a primit şi numele de creştin, primind înger de lumină şi haina luminoasă a sufletului. Acest adevăr îl descoperim din rânduiala Tainei Botezului în care este menţionat: şi-i dă ei înger de lumină…, haină luminoasă dă-mi mie Hristoase Dumnezeule…, Scrie-o pe ea în cartea vieţii… După care a urat multă sănătate pruncei nou botezate, și a îndemnat părinții și nașii să atragă atenția la educația moral-duhovnicească a copilului oferindu-i cît mai multă dragoste.

Parohul bisericii a rportat Preasfințitului PETRU,de toate lucrările care sau făcut la sfînta biserica în perioada de patru ani jumate de cînd a fost numit ca paroh în aceasta comună. Preasfinția Sa a mai vizitat aceast Sfîntă biserică în perioada cînd mergeau lucrările de reparație.