Liturghie Arhierească în parohia „Sf.Arh.Mihail şi Gavriil” din satul Bujor, raionul Hîncești

Astăzi, 26 noiembrie 2016, cînd prăznuim pe Sfîntul Ioan Gură de Aur, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a Liturghisit în parohia  Sf.Arh.Mihail şi Gavriil din s. Bujor, r. Hîncești.

În dimineața zilei Chiriarhul a fost întîmpinat de protopopul circumscripției Hîncești, Protoiereul Serghei Slănină și parohul bisericii sus numite Protoiereul mitrofor Mihail TROFIM,  împreună cu creștinii veniți la rugăciune.

La începutul Sfintei Liturghii a fost citite rugaciunea de resfințire a bisericii, după ce sa făcut reparație capitală în interiorul bisericii.

Alături de Preasfințiea Sa, au Liturghisit un sobor de preoți, în timpul vohodului mic, părintele paroh, Protoiereul Mihail TROFIM, cu prilejul împlinirii a 60 de ani a fost decorat cu dreptul de a Sluji Sfînta Liturghie cu ușele Împaratești deschise pîna la Heruvic.

După săvîrșirea sfintei Liturghii Preasfințitul PETRU, a savirsit o Litie Morțească pentru preoții care au slujit cu dragoste și credință în această Sfăntă Biserica a căror uși nu au fost închise niciodată, menționăm ca din acest sat opt preoți slujesc Biserici Ortodoxe din Moldova.