Zi de bucurie duhovnicească la Mănăstirea NEGREA, raionul Hîncești

Marți, 1 septembrie 2020, Preasfințitul PETRU Episcop de Ungheni și Nisporeni a liturghisit la Mănăstirea Negrea din raionul Hîncești. Această zi va fi una cu totul specială pentru istoria acestui aşezământ monahal, întrucât au slujit doi Ierarhi.

Astfel, în dimineaţa zilei Preasfințitul PETRU dimpreună cu Preasfinţitul NICODIM, Episcop de Edineţ şi Briceni au fost întâmpinați călduros de duhovnicul-administrator al acestei mănăstiri, Protoiereul Andrei TÎRSÎNĂ, împreună cu preoteasa Emilia, ctitorii și închinătorii Sfintei Mănăstiri.

Mănăstirea Negrea are două biserici, una de vară, în cinstea „Acoperemântului Maicii Domnului” şi una de iarnă, în cinstea „Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil”. În biserica de iarnă cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a săvârşit Sfânta Liturghie Preasfinţitul PETRU, iar în biserica de vară cu hramul „Acoperemântul Maicii Domnului”, Sfânta Liturghie a oficiat-o Preasfinţitul NICODIM. Ambii Ierarhi, înaintea începerii Sfintei Liturghii au citit rugăciunile de resfinţire a bisericilor în care au slujit.

Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, a coliturghisit, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, alături de Preasfințitul NICODIM. În timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul NICODIM, i-a oferit Prot. Andrei TÎRSÎNĂ, medalia „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul PETRU a făcut dimpreună cu slujitorii şi credincioşii înconjorul tradiţional al mănăstirii cu citirea celor patru evanghelii, iar Preasfințitul NICODIM a săvârșit sfințit blocul de chilii al mănăstirii și alte încăperi gospodărești.

La final Ierarhii au adresat pelerinilor prezenți, un frumos cuvânt de învățătură în cadrul căruia au ținut să evidențieze rolul important al părintelui duhovnic și doamnei preotese în edificarea sfintei mănăstiri și consolidarea duhovnicească a creștinilor din această regiune.