VIDEO și FOTO Zi de aleasă bucurie duhovnicească în parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Mărinici, r. Nisporeni

Sîmbătă, 22 octombrie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Mărinici, r. Nisporeni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de parohul acestei biserici, Prot. Dumitru RANGA împreună cu familia, de Prot. Vitalie COZARI, Protopopul bisericilor din raionul Nisporeni, de primarul localității, Dnl Vitalie VELEȘCOdimpreună cu soborul de preoți și credincioșii prezenți.

După aceasta, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului, apoi a sfințit și interiorul Sfintei Biserici, care prin strădania părintelui paroh și cu ajutorul credincioșilor mărinimoși a fost renovat capital.

Dumnezeiasca Liturghiea fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, alături de care au slujit Prot Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, Prot. Vitalie COZARI, Protopopul de Nisporeni și-un sobor de preoți și diaconi.

După Vohodul mic, parohul bisericii, Prot. Dumitru RANGA, a primit în semn de apreciere Diplomă Arhierească.

În timpul Sfintei Litughii au fost înălțate rugăciuni, cerându-se ca Dumnezeu să-și reverse mila Sa peste parohul și credincioșii acestei comunități, ajutându-i la înfăptuirea faptelor creștinești și mântuitoare.

După citirea pericopei evanghelice Ierarhul a ținut un consistent cuvânt de învățătură în care a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța, folosul și necesitatea bisericii într-o comunitate, îndemnând credincioșii să fie prezenți la slujbele bisericești. De asemenea Înaltpreasfinția Sa a vorbit și despre datoria ce o are un creștin adevărat în fața lui Dumnezeu și despre grija ce trebuie s-o avem de mântuirea sufletului.

După rugăciunea Tatăl nostru…, Înaltpreasfinția Sa a împărtășit copiii și credincioșii ce s-au pregătit pentru primirea Sfintei Împărtășanii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a ținut să felicite parohul și comunitatea credincioșilor ai acestei sfinte biserici cu această deosebită zi de sfințire, aducând totodată și cuvinte de apreciere pentru toate lucrările de renovare înfăptuite la acest Sfânt Locaș.

După aceasta Ierarhul i-a oferit Dnl Vitalie VELEȘCO, Primarul localității, Diplomă Arhierească, pentru sprijinul acordat părintelui paroh la renovarea Sfintei Biserici. Apoi Înaltpreasfinția Sa a înmânat Diplome Arhierești unor ctitori și binefăcători ai acestei biserici.

La final părintele paroh, Prot. Dumitru RANGA, a adus cuvinte de recunoștință și mulțumire Înaltpreasfinției Sale, soborului de slujitori prezenți, tuturor ctitorilor, binefăcătorilor și enoriașilor acestei sfinte biserici.

Zi de aleasă bucurie duhovnicească în parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” s. Mărinici, r. Nisporeni – YouTube